Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 薑, 切絲
- 20 克 麻油
- 100 克 杏鮑菇, 切片
- 250 克 松坂豬肉, 切片(寬1公分)
- 30 克 米酒
- 500 克 水
- 1 大匙 枸杞
- 5 克 乾金針, 洗淨、瀝乾
- 150 克 麵線 (長壽麵線),稍微用水沖洗去掉鹽份
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1105 kJ / 264 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 1.9 g