Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 隻 草蝦仁, 去腸泥
- 1 顆 蛋白
- 1 茶匙 鹽
- 1 茶匙 糖
- 1 茶匙 太白粉
- 1 茶匙 白胡椒粉
- 15 克 油
- 15 克 蒜頭
- 30 克 蘆筍, 切段(約5公分)
- 12 粒 新鮮荔枝, 去殼、去核
- 50 克 新鮮鳳梨, 去芯、切塊
- 50 克 芒果, 切塊
- 50 克 牛奶
- 12 片 蕃茄, 切片
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 155 kJ / 37 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.4 g