Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nudelteig
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 Eier
- 1 - 2 TL Öl
- ½ TL Salz
- 1 - 2 EL Wasser (opcjonalnie)
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Ricotta
- 1 Ei
- 120 g Mozzarella, abgetropft, in Stücken
- 100 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, in Würfeln (1 cm)
- Wasser zum Befeuchten und zum Kochen der Ravioli
- Mehl zum Bearbeiten
- Salz zum Kochen der Ravioli
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1880 kJ / 449 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Ravioli mit Rahmgemüse
1 Std. 40 Min
Ravioli mit Ricotta-Käse-Füllung
1h 30min
Vegetarische Maultaschen
1h
Pilz-Cannelloni
1h 35min
Gefüllte Kartoffelrösti
1h
Gnocchi mit Salbeibutter
2h
Frische Ravioli mit Ricottafüllung und Auberginensauce
1h 50 min.
Gnocchi di patate
1h 30min
Ravioli alla napoletana
1h
Ravioli mit Spinat und Salbeibutter
1h
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1h 15min
Steinpilz-Ravioli
1h 20min