Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 355 g di zucchero
- 20 g di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 85 g di succo di limone, spremuto fresco
- 285 g di burro a pezzi
- 170 g di tuorli
- 75 g di uova
- 10 g di gelatina in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 17652 kJ / 4219 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 378 g
- Tłuszcz
- 294 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon curd
20 min
Salsa olandese
30min
Crema inglese
15min
Albumi montati a neve
5 min
Éclair come un Paris-Brest
5h
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2 godz. 25 min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 min
Lemon meringue pie
3h
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min
Crema al caramello salato
1h 10min