Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Öl
- 350 g Knollensellerie, in Stücken
- 200 g Äpfel süß-säuerlich (z.B. Boskop), geschält, geviertelt
- 600 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 80 g Sahne
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- ¼ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 Prise Zucker
- ½ - 1 EL Zitronensaft
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 497 kJ / 119 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen
45 min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 min
Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle
50 min
Vogerlsalatsuppe mit Topfennockerl
50 min
Rotkraut-Orangensuppe mit Apfelmus und Preiselbeeren
35 min
Chicorée-Apfelsuppe mit Sesam-Räuchertofu
35 min
Pastinaken-Karottensuppe mit Schwarzbrot Croûtons
25 min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35 min
Pastinaken-Cremesuppe
45 min
Fenchel-Maroni Suppe
35 min
Apfel-Sellerie-Suppe
40 min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40 min