Apfel-Sellerie-Cremesuppe

Apfel-Sellerie-Cremesuppe

4.0 565 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Öl
    20 g
  • Knollensellerie in Stücken
    350 g
  • Äpfel süß-säuerlich (z.B. Boskop), geschält, geviertelt
    200 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Sahne
    80 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Kurkuma, gemahlen
    ¼ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Zitronensaft (opcjonalnie)
    ½ - 1 EL
  • Schnittlauch in Röllchen
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 119 kcal / 497 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...