Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 10 g frischer Ingwer, geschält
- 10 g Rapsöl, etwas mehr zum Braten
- 1 TL Salz
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 250 g Pastinaken, geschält, in Stücken
- 150 g Karotten, geschält, in Stücken
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 750 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 3 Scheiben Bauernbrot, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 2 EL Mandelmus, weiß
- 4 EL frische Petersilie, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 707 kJ / 169 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petersilienwurzel-Suppe mit Rote-Linsen-Püree
1h
Mangold-Ingwer-Suppe
40 min
Winterliche Karottensuppe mit gebackenem Wachtelei
55min
Möhren-Pastinaken-Cremesuppe mit Tahin
30 min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35min
Pastinaken-Cremesuppe
45 min
Süßkartoffelsuppe
30 min
Fenchel-Maroni Suppe
35min
Rote-Rüben-Suppe
45 min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 min
Pastinakensuppe mit Kürbis und Apfel
45 min
Süßkartoffel-Fenchel-Creme-Suppe
35min