Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 250 g plain flour
- 150 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 1 large egg
- 1 Tbsp white wine vinegar
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 100 g Emmental cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 sprig fresh parsley, leaves only
- 500 g pumpkin flesh, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 150 g bacon lardons
- 280 g crème fraîche
- 3 large eggs
- 2 Tbsp fresh chives, chopped
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1504 kJ / 359.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 445.4 mg
Alternatywne przepisy
Tuna Fishcakes
1h 15min
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Bacon and Sweetcorn Quiche
1 Std. 40 Min
Pumpkin and Spinach Pie
1h 35min
Napoli Potato Cake
1 Std. 30 Min
Cheeseburger Quiche
50 Min
Broccoli and Bacon Tarts
45 Min
Pumpkin, Feta and Caramelised Onion Tart
1 Std. 10 Min
Vegetable and Hazelnut Cheese Muffins
45 Min
Tagliatelle with Pumpkin
1 Std. 10 Min
Feta, Olive and Herb Muffins
50 Min