
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 250 g plain flour
- 150 g unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing
- 1 large egg
- 1 Tbsp white wine vinegar
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 100 g Emmental cheese cut in pieces (2 cm)
- 1 sprig fresh parsley leaves only
- 500 g pumpkin flesh cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g onions quartered
- 20 g olive oil
- 150 g bacon lardons
- 280 g crème fraîche
- 3 large eggs
- 2 Tbsp fresh chives chopped
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 359.5 kcal / 1504 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Sód
- 445.4 mg