Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice
- 130 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 800 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 pinch fine sea salt
- 250 g Arborio rice
- 1 pinch saffron threads
- 1 Tbsp water, hot
Red Pesto
- 150 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 20 g fresh basil leaves
- 60 g toasted pine nuts
- 1 garlic clove
- 1 pinch ground black pepper
- 40 - 50 g extra virgin olive oil, to taste
Batter
- 170 g plain flour
- 160 g water
- 1 medium egg
Assembly
- frying oil (e.g. sunflower or vegetable)
- 200 g breadcrumbs (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1569 kJ / 376 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
Alternatywne przepisy
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Bordelaise Sauce
55 min
Caramelised Onion and Goat's Cheese Tarts
1h 5 min
Bacon Cheese Fries with Ranch Sauce
30 min
Vegetable Samosa Filling
30 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Chocolate Mousse
3 Std. 20 Min
Hollandaise Sauce
15min
Béchamel Sauce
15min
Damper with Golden Syrup Butter
40min
Potato gnocchi
1h 15min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 Std. 40 Min