Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice
-
130
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 800 g water
- 1 pinch fine sea salt
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - 250 g Arborio rice
- 1 pinch saffron threads
- 1 Tbsp water, hot
Red Pesto
- 150 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 20 g fresh basil leaves
- 1 garlic clove
- 60 g toasted pine nuts
- 1 pinch ground black pepper
- 40 - 50 g extra virgin olive oil, to taste
Batter
- 170 g plain flour
- 1 medium egg
- 160 g water
Assembly
- 200 g breadcrumbs (see tip)
- frying oil (e.g. sunflower or vegetable)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1569 kJ / 376 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
Alternatywne przepisy
Sliced Potato Salad with Herb Vinaigrette (TM6)
Brak ocen
Potato Gratin (TM5)
1h 10min
Orange curry dressing
10 min
Orange Curry Dressing
10 min
Béchamel Sauce
15min
Potato and Rosemary Focaccia
2h 35 min
American Style Blue Cheese Dressing
5 min
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Mini Iced Fingers
2h 10min
Herb Butter Flatbreads
35 Min
Ham, Mushroom and Cheese Crêpes
1h 20 min
Calzones with Marinara Sauce - Calzoni con salsa marinara
1h 30min