Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
馬蹄條
- 85 克 新鮮荸薺 (約5粒),去皮
- 125 克 馬蹄粉
- 1500 克 水 (含料理和蒸煮用)
- ½ 茶匙 沙拉油
- 75 克 冰糖粉
- 40 克 二砂糖
脆漿
- 125 克 低筋麵粉
- ½ 大匙 泡打粉
- ¼ 茶匙 鹽
- 165 克 水
- 110 克 沙拉油
- 油 ,適量,油炸用
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 399 kJ / 95 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.2 g