Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
油皮
- 140 克 水
- ½ 茶匙 乾酵母粉
- 250 克 中筋麵粉
- 15 克 糖
- 10 克 白油
油酥
- 135 克 低筋麵粉
- 65 克 白油
內餡
- 10 克 白芝麻 ,多備一些裝飾用
- 115 克 冰糖粉
- 15 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
- 10 克 低筋麵粉
- 油 ,少許,抹油用
- 水 ,少許,刷水用
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 1087 kJ / 260 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Błonnik
- 0.9 g