Thai Fishcakes
TM6 TM5 TM31

Thai Fishcakes

4.2 (37 ocen)

Składniki

  • 3 dried kaffir lime leaves
  • 2 fresh green chillies
  • 2 shallots, halved
  • 1 tsp palm sugar
  • 400 g white fish fillets (e.g. cod or haddock), cut in pieces
  • 10 g fish sauce
  • 3 Tbsp red curry paste
  • 1 medium egg
  • groundnut oil, for frying
  • 2 limes, cut in wedges

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
229 kJ / 55 kcal
Białko
9.3 g
Węglowodany
2.1 g
Tłuszcz
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy