Dubai pistachio macarons

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
32 pieces

Składniki

  • kataifi pastry
    50 g
  • blanched almonds
    60 g
  • shelled unsalted pistachio nuts
    50 g
  • icing sugar
    110 g
  • egg whites
    100 g
  • white sugar
    100 g
  • gel food colouring (green - see Tips)
Kataifi filling
  • shelled unsalted pistachio nuts
    35 g
  • pistachio cream (see Tips)
    170 g
  • tahini
    15 g
Chocolate
  • dark chocolate broken in pieces (2 cm)
    125 g
  • coconut oil
    1 tsp
Assembly
  • edible gold leaf to decorate

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 21.3 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 483.4 kJ / 115.5 kcal
Tłuszcz 6.2 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 13.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...