Dip de lentejas (vegano y sin gluten)

Dip de lentejas (vegano y sin gluten)

4.7 10 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porciones

Składniki

  • 1 diente de ajo
  • 40 g de ajonjolí tostado
  • 50 g de almendras peladas
  • 1 pizca de comino
  • 30 g de jugo de limón
  • 70 g de aceite de oliva y un poco más para decorar
  • 400 g lenteja
  • 1 cdita de sal
  • 2 hojas hojas de cilantro para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 394.4 mg
Białko 19.4 g
Kalorie 1787.7 kJ / 427.3 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...