![Dip de lentejas (vegano y sin gluten) Dip de lentejas (vegano y sin gluten)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/129815_391-0-3840-3840.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 40 g de ajonjolí tostado
- 50 g de almendras peladas
- 1 pizca de comino
- 30 g de jugo de limón
- 70 g de aceite de oliva, y un poco más para decorar
- 400 g de lentejas cocidas
- 1 cdita de sal
- 2 hojas de cilantro para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1134 kJ / 270 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas veganas de espirulina
40 分钟
Pan de garbanzo con dip de curry
50 Min
Quiche vegano de hongos
1h 15min
Vegetales con tofu
45 分钟
Estofado Africano occidental de maní
50 Min
Crema Ácida vegana
10min
Cassoulet vegetariano con legumbres
40 分钟
Pay vegano de calabaza y verduras
1小时 20 分钟
Hamburguesas de portobello
40 分钟
Baba ganoush
40 分钟
Hamburguesa veganas
45 分钟
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40 分钟