Dip de lentejas (vegano y sin gluten)
TM5 TM6

Dip de lentejas (vegano y sin gluten)

4.7 (10 ocen)

Składniki

  • 1 diente de ajo
  • 40 g de ajonjolí tostado
  • 50 g de almendras peladas
  • 1 pizca de comino
  • 30 g de jugo de limón
  • 70 g de aceite de oliva, y un poco más para decorar
  • 400 g de lentejas cocidas
  • 1 cdita de sal
  • 2 hojas de cilantro para decorar

Wartości odżywcze
na 1 porción
Kalorie
1134 kJ / 270 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
20 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy