![Mini quiches de espinaca, ricotta y tocino Mini quiches de espinaca, ricotta y tocino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DAD92231-3000-4F5A-BA44-5BB14DF99C71/Derivates/9F1D884B-6629-491E-A849-4CCEDDA19B6C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 15 g de tocino ahumado en cubos
- 60 g de mantequilla con sal
- 60 g de manteca de cerdo
- 50 g de agua
- 250 g de harina
- ½ cucharadita de sal
Relleno
- 30 g de aceite de oliva
- 140 g de cubos de tocino
- 300 g de espinacas congeladas descongelados y escurridos
- 2 cucharadas de perejil fresco, sólo las hojas
- 150 g de queso ricotta
- 4 huevos
- 200 g de crema
- 1 cucharada de semillas de ajonjolí, blancas
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 4141 kJ / 986 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmón Soufflé
1 Std.
Tarta de ricotta y frutos rojos
2 Std.
Salsa blanca italiana
20 Min
Quiche de brócoli con harina de quinoa
45 Min
Salsa de champiñones, vino blanco y crema
25 Min
Lasaña de espinaca y queso
2ч. 45 мин.
Quiche de espinacas con tocino
2 Std.
Quiche de pollo con jitomate con albahaca
1 Std.
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1 Std.
Papas Anna
1 Std.
Crepas florentinas de pollo
1 godz. 10 min
Salsa bechamel
15 Min