Mini quiches de espinaca, ricotta y tocino

Mini quiches de espinaca, ricotta y tocino

3.3 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 piezas

Składniki

Masa
  • 15 g de tocino ahumado en cubos
  • 60 g de mantequilla con sal
  • 60 g de manteca de cerdo
  • 50 g de agua
  • 250 g de harina
  • ½ cucharadita de sal
Relleno
  • 30 g de aceite de oliva
  • 140 g de cubos de tocino
  • 300 g de espinacas congeladas descongelados y escurridos
  • 2 cucharadas de perejil sólo las hojas
  • 150 g de queso ricotta
  • 4 huevos
  • 200 g de crema
  • 1 cucharada de semillas de ajonjolí, blancas

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pieza

Sód 0 mg
Białko 24 g
Kalorie 4141 kJ / 986 kcal
Tłuszcz 76 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...