Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 15 g de tocino ahumado en cubos
- 60 g de mantequilla con sal
- 60 g de manteca de cerdo
- 50 g de agua
- 250 g de harina
- ½ cucharadita de sal
Relleno
- 30 g de aceite de oliva
- 140 g de cubos de tocino
- 300 g de espinacas congeladas descongelados y escurridos
- 2 cucharadas de perejil fresco, sólo las hojas
- 150 g de queso ricotta
- 4 huevos
- 200 g de crema
- 1 cucharada de semillas de ajonjolí, blancas
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 4141 kJ / 986 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de espinacas con tocino
2 godz.
Muffins con espinacas, espárragos y guyere
30 min
Soufflé de huauzontle
50min
Ñoquis con salsa de tomate y albahaca
50min
Chowder de queso
35min
Lasaña de espinaca y queso
2 Std. 45 Min
Polenta con albóndigas en salsa de jitomate
1 Std. 10 Min
Gratinado de carne seca con hongos y queso feta
1h 15min
Salsa de jitomate
35min
Quiche de brócoli y salmón
1h
Quiche de jamón serrano y jitomate
55 min
Botana de ricotta y espinaca
1h