Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g almonds, peeled or unpeeled, as desired
- 200 g marzipan, cut in pieces
- 250 g unsalted butter, soft
- 200 g caster sugar
- 4 large eggs
- 300 g plain flour
- 50 g cornflour
- 50 g milk
- 1 ½ tsp baking powder
- ½ tsp fine sea salt
- 400 g rhubarb, peeled, cut in pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1036 kJ / 248 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacon, Leek and Emmental Tart
25 min
Blueberry Bakewell Traybake
1u. 30min
Apple Parkin
1h 40min
Oatcakes
1h
Shortcrust pastry
5 min
Chocolate Orange Steamed Pudding
3h
Stewed Rhubarb with Ginger Wine Syllabub
1u. 30min
Bakewell Tart
1h 50 min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Lavender Shortbread
1h
Mincemeat Crumble Cake
1h 15min
Lemon Posset
2h 40min