Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de limão
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 200 g açúcar
- 6 limões (casca, só a parte amarela, e sumo)
- 5 ovos
- 140 g manteiga
Molho de framboesa
- 500 g framboesas descongeladas
- 100 g açúcar
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 12 ovos
- 360 g açúcar
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 360 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 3 c. chá de fermento p/ bolos
Merengue
- 320 g açúcar
- 6 claras de ovo
- ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dip cheesecake
30min
Quente e frio
8h
Enrolado de amêndoa
1h 45min
Bomba de chocolate branco e framboesas
3h 45min
Bolo de maracujá
1 Std. 15 Min
Cheesecake
4h 30min
Cheesecake cozido de pêssego
4h
Victoria cake
40min
Peras a vapor com massa folhada
1 Std.
Gelado tiramisu
11 Std.
Tarte de avelã com leite condensado
1 Std.
Tiramisú de chocolate e morango
2h