Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 120 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 40 g água
- ½ c. chá de essência de baunilha
- 5 ovos
- 1 pitada de sal
- 50 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- Cacau em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 858.9 kJ / 205.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 106.2 mg
Alternatywne przepisy
Maçã espiralizada frita com custard - TM6
Keine Bewertungen
Soufflé de limão
40min
Petit Gateaux de frutos secos e chocolate
25 min
Telhas de cacau e amêndoas
13h
Minibolos de chocolate
35 Min
Soufflés de chocolate e laranja
45min
Fondant de chocolate
15min
Bolo fudge de chocolate
40min
Petit gâteau de caramelo
15min
Bolo quente de brigadeiro
25 min
Bolo de chocolate na caneca
5 min
Marquise de chocolate
3h