Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 120 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 40 g água
- ½ c. chá de essência de baunilha
- 5 ovos
- 1 pitada de sal
- 50 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- Cacau em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 858.9 kJ / 205.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 106.2 mg
Alternatywne przepisy
Tarte de banana e caramelo
1h
Tarte de chocolate e framboesa
2h 45min
Marquise de chocolate
3 Std.
Tarte de mousse de chocolate
12h 30min
Mousse de três chocolates com crocante de cacau
5 godz.
Mousse de chocolate branco e frutos vermelhos
45min
Rolo floresta negra
1h 10min
Gelado de morango com crumble de noz pecan
12h
Soufflés de chocolate e laranja
45min
Mousse de chocolate com laranja
40min
Tarte gelada de leite condensado
12h
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1h