Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut Ice Cream
- 800 g tinned coconut milk (2 x 400 g tins)
- 150 g granulated sugar
- 2 Tbsp coconut milk powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 - 2 Tbsp rum, to taste
Ginger Biscuits
- 20 g granulated sugar
- 80 g vegan butter, diced
- 110 g dark brown sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 110 g plain flour
- ¾ tsp bicarbonate of soda
- ⅛ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground ginger
- ¾ tsp ground cinnamon
- ⅛ tsp ground nutmeg
Pineapple Sauce
- 200 g pineapple, cut in pieces (2-3 cm)
- 100 g pineapple juice
- 80 g dark brown sugar
Assembly
- 100 g pineapple, cut in pieces, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2101.6 kJ / 502.3 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 84.7 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 233.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Sponge Cake
1 Std. 10 Min
Balinese-style Minced Chicken Satay with Pickled Vegetables (TM6)
Brak ocen
Vegan Rainbow Salad (TM6)
25min
White Bread
3 Std.
Melon Granita
4h
Fresh Chickpea Pasta
Brak ocen
Raspberry and Strawberry Mousse
4h 20min
Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble
Brak ocen
Creamy Tomato Soup
40min
Slow-cooked Hoisin Pulled Pork Buns with Pineapple Chutney
6 Std. 10 Min
Steamed Stuffed Chicken with Cumin Rice and Ribbon Vegetables
45min
Turmeric, Ginger and Black Pepper Detox Shot
3h 10 min.