Urządzenia i Akcesoria
Pineapple and Coconut Ice Cream Sundae
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 11 godz.
8 portions
Składniki
Coconut Ice Cream
-
tinned coconut milk (2 x 400 g tins)800 g
-
granulated sugar150 g
-
coconut milk powder2 Tbsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
rum (opcjonalnie) to taste1 - 2 Tbsp
Ginger Biscuits
-
granulated sugar20 g
-
vegan butter diced80 g
-
dark brown sugar110 g
-
natural vanilla extract½ tsp
-
plain flour110 g
-
bicarbonate of soda¾ tsp
-
fine sea salt⅛ tsp
-
ground ginger¾ tsp
-
ground cinnamon¾ tsp
-
ground nutmeg⅛ tsp
Pineapple Sauce
-
pineapple cut in pieces (2-3 cm)200 g
-
pineapple juice100 g
-
dark brown sugar80 g
Assembly
-
pineapple cut in pieces, for serving100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
233.4 mg
Białko
3 g
Kalorie
2101.6 kJ /
502.3 kcal
Tłuszcz
17.7 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Węglowodany
84.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Date and Oat Drink
20 min
Steamed Hake and Sliced Vegetable Parcels (TM5)
Brak ocen
Migas with Padrón Peppers
30 min
White Chocolate and Champagne Possets with Shortbread Stars
2 godz. 5 min
Fruit Ice Cream
5 min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1 godz.
Baby-friendly Smoked Salmon Spread
10 min
Arbroath Smokie Soup
40 min
Pecan Pie Tarts
2 godz. 25 min
Football Cake
3 godz. 30 min
Salted Caramel Basque Cheesecake
13 godz. 10 min
Turmeric, Ginger and Black Pepper Detox Shot
3 godz. 10 min