Urządzenia i Akcesoria
Challah
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 portions
Składniki
-
water315 g
-
24 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast8 g
-
sugar85 g
-
vegetable oil60 g
-
medium egg1
-
strong white bread flour600 g
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
medium egg beaten1
-
sesame seeds, toasted for sprinkling1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
307.3 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
1140.4 kJ /
272.6 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
45.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Strawberry Limeade Mocktail (Diabetes)
10min
Allergen-friendly Vegetable Stock Paste
50min
Five seed bread
1h 50min
Scandinavian Brunch Roll
4h 10min
Lemon Peel Pound Cake
1h 50min
Peanut Butter Cookies
45min
Yoghurt Cake
1h
Vegan Toasts with Roasted Pepper and Cashew Nut Paste
5min
Steamed Cinnamon Rolls XXL
1h 30min
Chocolate Chip and Walnut Cookies
45min
Rosemary and Sea Salt Bread
1h 55min
Pistachio and lemon curd cake
1h 15min