Urządzenia i Akcesoria
Sponge cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 slices
Składniki
-
butter for greasing
-
eggs (53-63 g each)4
-
sugar (caster sugar) to taste120 g
-
½ tsp natural vanilla extractvanilla sugar, homemade1 tsp
-
plain flour120 g
-
baking powder (opcjonalnie)1 tsp
-
salt (opcjonalnie)1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
5 g
Kalorie
705 kJ /
168 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Buttercream icing
5 min
Sweet Shortcrust Pastry
1 godz. 50 min
Chocolate Chip Cookies
50 min
Sponge Cake
1 godz. 50 min
Iced Ring Biscuits
1 godz. 10 min
Chocolate chip muffins
1 godz.
Butter biscuits
50 min
Mini Egg Cupcakes
1 godz.
Vanilla Sponge Layer Cake
2 godz. 35 min
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Easy Chocolate Cake
1 godz. 15 min