Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di foglie di spinaci freschi in busta, lavate
- 800 g di fagioli bianchi in scatola, scolati
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di rosmarino secco
- 300 g di acqua
- 40 g di cipolla bianca a metà (opcjonalnie)
- 500 g di crostini di pane
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2983 kJ / 713 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 115 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 17.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie e zucca
45min
Zuppa di lenticchie
50min
Minestra lenticchie e spinaci
50min
Crema di fagioli e ceci al profumo di rosmarino
40min
Minestra di riso e ceci
30min
Minestra a crudo
30min
Bacon burger
35min
Crema fredda di zucchine
20min
Crema di fagioli cannellini al profumo di mare (vegan)
15 min
Sugo di spinaci veloce
30min
Couscous integrale con lenticchie e menta
30min
Purè di ceci al curry (vegan)
35min