Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina tipo 00
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di nocciole sgusciate e spellate
- 4 uova
- 200 g di zucchero
- 200 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- 50 g di grappa
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2008.4 kJ / 479.7 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 27.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di ciliegie e mandorle
1h
Focaccia dolce
45 min
Torta soffice ai fichi
1 godz. 30 min
Pinza
50 min
Panone di Natale
2h 30min
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1 godz. 10 min
Torta zucchine e pinoli
50 min
Strüdel all'uva
1h
Panini dolci al farro con frutta secca
1h 15min
Ciambellone integrale noci e fichi
2h
Ciambellone alla frutta secca
55 min
Torta di fichi e nocciole
45 min