Urządzenia i Akcesoria
Cynamonowe smores
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
150 g mleka 3,2% tłuszczu
-
15 g świeżych drożdży pokruszonych
-
100 g cukru
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
-
300 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki soli
-
1 żółtko
-
1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 płaska łyżka cynamonu, mielonego
Polewa
-
200 g pianek marshmallow
-
80 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
73.9 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1327.2 kJ /
317.2 kcal
Tłuszcz
13.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
45.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Suflety z owocami leśnymi
50 min
Japoński biszkopt miodowy (Kasutera)
1 h 50 min
Pudding migdałowy
30 min
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6 h 30 min
Tort waniliowo-migdałowy
3 h
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 h 30 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 h 25 min
Ciasto herbaciane
1 h 15 min
Brioszka z czekoladą
2 h 10 min
Ciasto z serem ricotta
1 h 20 min
Ciasto odwrócone z karmelizowanym ananasem
55 min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 h 45 min