![Zitronen-Biskuitrolle Zitronen-Biskuitrolle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/31C9C7C6-8ED2-48BE-89F4-C3EEEAE50841/Derivates/EA4DE6D6-6DB4-4AB5-A868-4E55EDF5EB66.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 5 Eier, getrennt
- 60 g Zucker zum Einrollen des Biskuits
- 1 Prise Salz
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 40 g Mehl
- 40 g Speisestärke
Zitronenfüllung
- 60 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- ½ Vanilleschote
- 200 g Sahne
- 2 Pck. Sahnesteif
- 400 g Quark
- 200 g Lemon Curd
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Käse-Sahne-Torte
6 Std.
Biskuit
1 Std. 50 Min
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Brandteig-Mandel-Streifen
2 Std.
Bienenstich
5 godz. 30 min
Haselnusstorte
3h 15min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10h
Blaubeer-Biskuitrolle
5 Std.
Frankfurter Kranz
6 Std.
Himmelstorte
1 Std. 40 Min
Tortenboden
45min