Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 75 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Zucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 150 g Mehl
Sandmasse und Fertigstellung
- 165 g Zucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 160 g Butter, in Stücken
- 140 g Mehl
- 4 - 5 Äpfel, klein (z.B. Elstar), geschält, halbiert
- 20 g Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1725 kJ / 412 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Gedeckter Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Aprikosen-Mandel-Torte
3h
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 Std. 30 Min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1u. 15min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Heidelbeertorte mit Streuseln
1h
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1 Std. 30 Min
Apfel-Sandkuchen
1 Std. 30 Min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Nusskuchen
1h
Apfelkuchen satt
1 Std. 30 Min
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 Std. 20 Min