Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Halbfett-Margarine, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Eier, getrennt
- 200 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 80 g Magerquark
- 1 Prise Salz
- 250 g Mehl
- 80 g Speisestärke
- 2 TL Backpulver
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 593.5 kJ / 142 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 137 mg
Alternatywne przepisy
Himmlischer Schokogugelhupf
1 Std. 30 Min
Gedeckter Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Zitronenkuchen
4u.
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 Std. 30 Min
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 Std. 30 Min
Karibische Gugelhupfe (glutenfrei)
40min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1 Std. 30 Min
Erdbeer-Quark-Torte
2u. 45min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1小时
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1h 20min
Mohn-Joghurt-Kuchen
2h 20 min
Marmor-Gugelhupf
3hod.