Urządzenia i Akcesoria
Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Preiselbeer-Kompott
-
Wild-Preiselbeeren (400 g)1 Glas
-
Maisstärke10 g
-
Wasser40 g
-
Apfel ungeschält, in dünnen Scheiben1
Reiskuchen
-
Zucker60 g
-
Milch500 g
-
Safran (0,1 g)1 Dose
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Milchreis120 g
-
Butter zum Einfetten
-
Eier getrennt2
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
717 kJ /
171 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marmorkuchen (glutenfrei)
1 godz. 10 min
Zitronen-Gugelhupf
1 godz. 15 min
Mandel-Honig-Grieß-Kuchen
1 godz.
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 godz. 30 min
Kokos-Guglhupf
1 godz. 15 min
Aprikosen-Muffins
45 min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1 godz. 30 min
Marokkanischer Gugelhupf
1 godz. 35 min
Haselnussgugelhupf (glutenfrei)
2 godz.
Rührkuchen mit Obst
1 godz.
Bananenkuchen
1 godz. 15 min
Blitzkuchen
1 godz. 10 min