Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kuchen
- 250 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 230 g Mandeln
- 300 g Weizengrieß, fein
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 4 Eier, Größe L
- 1 TL Bittermandelaroma
- 1 TL Vanilleextrakt
Sirup
- 140 g Zucker
- 150 g Wasser
- 175 g Honig
- 25 g Butter
- 1 ½ TL Orangenblütenwasser (opcjonalnie)
Fertigstellung
- 50 g geröstete Mandelflocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2226 kJ / 532 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Aprikosengugelhupf
2hod.
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1hod. 30min
Kokos-Guglhupf
1 godz. 15 min
Kartoffelkuchen mit Äpfeln
1 godz. 10 min
Joghurtkuchen - Yoğurt Tatlısı
2hod.
Möhren-Apfel-Kuchen
1hod. 30min
Süße Focaccia mit Haselnüssen
2 godz. 30 min
Nusskuchen
1 Std. 45 Min
Erdnuss-Karamell-Kuchen
5 Std.
Schwarztee-Kuchen
35 Min
Marokkanischer Gugelhupf
1 godz. 35 min
Kokos-Ananas-Kuchen
1 godz. 10 min