Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g unsalted butter, cut into pieces
- 500 g milk
- 40 g plain flour
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 - 2 pinches nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 3243.4 kJ / 772.2 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 50.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 1287.4 mg
Alternatywne przepisy
Béchamel Sauce
15min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15min
Mushroom risotto (TM6)
30min
Custard (TM6)
15min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2u. 40min
Caramelised onions (400-500 g)
25 min
Custard
10 min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15min
Béchamel sauce (TM6 - 1100 g)
15min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min