Torta soffice alla ricotta e al cioccolato

Torta soffice alla ricotta e al cioccolato

4.6 497 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
12 fette

Składniki

  • di cioccolato a pezzi
    150 g
  • di ricotta fresca scolata dal siero
    300 g
  • di zucchero
    200 g
  • uova
    3
  • di farina tipo 00
    200 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
  • di cacao amaro in polvere
    2 cucchiai
  • di zucchero a velo
    1 - 2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 261 kcal / 1092 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 40.3 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...