Torta soffice alla ricotta e al cioccolato

Torta soffice alla ricotta e al cioccolato

4.6 506 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
12 fette

Składniki

  • 150 g di cioccolato a pezzi
  • 300 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 200 g di zucchero
  • 3 uova
  • 200 g di farina tipo 00
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 2 cucchiai di cacao amaro in polvere
  • 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 261 kcal / 1092 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 40.3 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...