Urządzenia i Akcesoria
Frangipane cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions
Składniki
Sweet shortcrust pastry
-
raw sugar50 g
-
butter chilled, cut into cubes100 g
-
plain flour230 g
-
egg1
-
sea salt1 pinch
-
natural vanilla extract1 tsp
Frangipane cake
-
butter cut into cubes, plus extra for greasing150 g
-
plain flour plus extra for dusting50 g
-
roasted almonds unsalted150 g
-
caster sugar150 g
-
eggs2
-
natural vanilla extract1 tsp
-
baking powder1 tsp
-
blanched almonds40 g
-
smooth apricot jam250 g
-
icing sugar to dust
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
163.4 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
2016 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
27.1 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
52.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 godz. 25 min
Semi-freddo with marbled kiwi coulis
4 godz. 20 min
Apple crumble meringue slice
2 godz. 45 min
Profiteroles
2 godz.
Choux pastry
1 godz.
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Cream cheese spread with radishes
5 min
Coffee semifreddo
6 godz. 30 min
Nougat Biscuits
2 godz. 30 min
Semolina custard
20 min
Apricot Danish slice
40 min
Baked cherry crumble cheesecake
1 godz. 25 min