Frangipane cake
TM6 TM5 TM31

Frangipane cake

4.7 (40 ocen)

Składniki

Sweet shortcrust pastry

  • 50 g raw sugar
  • 100 g butter, chilled, cut into cubes
  • 230 g plain flour
  • 1 egg
  • 1 pinch sea salt
  • 1 tsp natural vanilla extract

Frangipane cake

  • 150 g butter, cut into cubes, plus extra for greasing
  • 50 g plain flour, plus extra for dusting
  • 150 g roasted almonds, unsalted
  • 150 g caster sugar
  • 2 eggs
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 1 tsp baking powder
  • 40 g blanched almonds
  • 250 g smooth apricot jam
  • icing sugar, to dust

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2016 kJ / 480 kcal
Białko
7.7 g
Węglowodany
52.7 g
Tłuszcz
27.1 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
2.6 g
Sód
163.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy