Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 titanium strength gelatine leaves
- 500 g pouring (whipping) cream
- 250 g full cream milk
- 150 g caster sugar, to taste
- 1 tsp vanilla bean paste or vanilla sugar
- 1 tbsp water or cognac, for brushing
- fresh seasonal berries, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1318.6 kJ / 313.9 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 39.4 mg
Alternatywne przepisy
Salted caramel sauce
40 Min
Crème pâtissière
15min
Profiteroles
2h
Panna Cotta
6h 15min
Panna cotta
6h 15min
Cashew panna cotta with raspberry sauce
3h 20min
Raspberry soufflés
1 Std. 35 Min
Crème brûlée
7 Std.
Traditional crème brûlée
25h
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Crème caramels
7 Std. 45 Min