Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 titanium strength gelatine leaves
- 500 g pouring (whipping) cream
- 250 g full cream milk
- 150 g caster sugar, to taste
- 1 tsp vanilla bean paste or vanilla sugar
- 1 tbsp water or cognac, for brushing
- fresh seasonal berries, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1318.6 kJ / 313.9 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 39.4 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
Chocolate volcanos
55 min
Placki
40min
Tiramisu
5h 20min
Panna Cotta
6h 15 min
Panna cotta
6h 15 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Crema catalana
40min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6 godz. 30 min
Moscato panna cotta with pistachios
6 Std. 25 Min
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1h 20min
Traditional crème brûlée
25 Std.