![Pizza Margherita Pizza Margherita](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03AE2D15-4038-4A5C-83E9-E937B1D8AA36/Derivates/F2B73FF7-3D96-4057-9EF0-7E28A7CDD187.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza dough
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 220 g water, room temperature
- 1 tsp sugar or malt powder (optional)
- 20 g fresh yeast, crumbled or 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour
- 1 tsp salt
Margherita topping
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing if needed
- 200 g mozzarella, cut into pieces
- 250 g canned chopped tomatoes (see Tips)
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- 5 - 7 fresh basil leaves, torn into pieces, plus extra for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2543.8 kJ / 607.3 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 74.1 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1106.4 mg
Alternatywne przepisy
Chai tea
15 分钟
Vitamin C powerhouse
30 Min
Pizza dough with a trio of toppings
2sa 10 dk
Chocolate chip muffins
40 分钟
Potato cakes
45 分钟
Umali
1h 25min
Pan pizza
30 Min
Pizza Margherita
2sa 10 dk
Little piggy faces
2 Std. 30 Min
Peanut butter and jam doughnuts
2hod. 40min
Apple tart
1 Std.
Choc-mint milk
15 分钟