Urządzenia i Akcesoria
Croissants
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 16 godz.
18 pieces
Składniki
-
water120 g
-
full cream milk120 g
-
dried instant yeast or 10 g fresh yeast, crumbled1 tsp
-
plain flour plus extra to dust500 g
-
milk powder10 g
-
caster sugar50 g
-
unsalted butter (1 whole 250 g block, cold and 50 g cut into cubes), plus extra to grease300 g
-
sea salt1 tsp
-
egg beaten1
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
114 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1004 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Craquelin choux puffs with raspberry and white chocolate filling
26 godz. 30 min
Crème pâtissière
15 min
Chocolate Lava Cakes
55 min
Corn tortillas
1 godz. 50 min
Chocolate Eggs
2 godz. 15 min
Ghost meringues
12 godz. 25 min
Baci di dama (Hazelnut Kiss Cookies) Metric
30 min
Sour Plum Candy
20 min
Choux pastry
1 godz.
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4 godz. 30 min
Caramel peach brioche
2 godz. 15 min
Croissants
12 godz.