Croissants
TM6 TM5

Croissants

4.1 (15 ocen)

Składniki

  • 120 g water
  • 120 g full cream milk
  • 1 tsp dried instant yeast or 10 g fresh yeast, crumbled
  • 500 g plain flour, plus extra to dust
  • 10 g milk powder
  • 50 g caster sugar
  • 300 g unsalted butter (1 whole 250 g block, cold and 50 g cut into cubes), plus extra to grease
  • 1 tsp sea salt
  • 1 egg, beaten

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1004 kJ / 240 kcal
Białko
3.7 g
Węglowodany
24.4 g
Tłuszcz
14.3 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Błonnik
0.8 g
Sód
114 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy