Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g water
- 120 g full cream milk
- 1 tsp dried instant yeast or 10 g fresh yeast, crumbled
- 500 g plain flour, plus extra to dust
- 10 g milk powder
- 50 g caster sugar
- 300 g unsalted butter (1 whole 250 g block, cold and 50 g cut into cubes), plus extra to grease
- 1 tsp sea salt
- 1 egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 114 mg
Alternatywne przepisy
Walnut cake with coffee frosting
1 Std. 10 Min
Charlotte Russe
3 Std.
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits (Metric)
3 Std. 40 Min
Cookidoo® 10th Anniversary Cake
Brak ocen
Bagels
Brak ocen
Paris–Brest with praline cream
26 godz.
Marbled meringue gateau
2 godz. 35 min
Caipiroska
5min
Hot Dogs in a Blanket
1 Std. 40 Min
Classic Polish 'tort'
2 Std. 25 Min
Traditional Apple pie
1h 30min
Neapolitan pizza
1h 30min