Urządzenia i Akcesoria
Croissants
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 16 godz.
18 pieces
Składniki
-
water120 g
-
full cream milk120 g
-
dried instant yeast or 10 g fresh yeast, crumbled1 tsp
-
plain flour plus extra to dust500 g
-
milk powder10 g
-
caster sugar50 g
-
unsalted butter (1 whole 250 g block, cold and 50 g cut into cubes), plus extra to grease300 g
-
sea salt1 tsp
-
egg beaten1
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
114 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1004 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Traditional gluten free French vanilla canelé
49 Std. 5 Min
Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 Std. 10 Min
Peach Melba Foam Trifles
40 Min
Black sesame mochi ice cream
23 Std.
Traditional crème brûlée
25 Std.
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4 Std. 30 Min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2 Std. 25 Min
Dubai Chocolate Bar
2 Std. 20 Min
Pistachio cream
15 Min
Pavlova
6 Std.