Urządzenia i Akcesoria
Croissants
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 16 godz.
18 pieces
Składniki
-
water120 g
-
full cream milk120 g
-
dried instant yeast or 10 g fresh yeast, crumbled1 tsp
-
plain flour plus extra to dust500 g
-
milk powder10 g
-
caster sugar50 g
-
unsalted butter (1 whole 250 g block, cold and 50 g cut into cubes), plus extra to grease300 g
-
sea salt1 tsp
-
egg beaten1
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
114 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1004 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon meringue ice-cream cake
13 godz. 15 min
Kek Tapak Kuda (Horseshoe Cake)
1 godz.
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Tiramisu maritozzi
11 godz.
Sourdough potato bread
5 godz.
Charcoal waffle cones
35 min
Apple Wheat Starter
72 godz. 20 min
Green coloured eggs
55 min
Cherry and apple hand pies (Collette Mitrega)
1 godz. 15 min
Apple crumble meringue slice
2 godz.
Ricotta and banana pancakes with honeycomb butter
1 godz. 50 min
Dubai pistachio tiramisu
8 godz.