![Croissants Croissants](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF2D9D7D-6136-4BB7-9C0C-F1954EFEE773/Derivates/10850F3A-DE66-42F2-9A91-BF329FD38B4C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g water
- 120 g full cream milk
- 1 tsp dried instant yeast or 10 g fresh yeast, crumbled
- 500 g plain flour, plus extra to dust
- 10 g milk powder
- 50 g caster sugar
- 300 g unsalted butter (1 whole 250 g block, cold and 50 g cut into cubes), plus extra to grease
- 1 tsp sea salt
- 1 egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 114 mg
Alternatywne przepisy
Cinnamon buns
3 Std. 5 Min
Panettone
34 Std. 25 Min
Pani popo (Samoan coconut buns)
3 Std. 25 Min
Mini Classic Polish "torts"
2 Std. 30 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min
Waffles
25min
Italian sandwich Rolls
2hod. 45min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5 Min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10 min
Baklava cheesecake
25 Std. 45 Min
Honey cake
49h 30min
Greek pita breads
1h 15min