![Chocolate volcanos Chocolate volcanos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39E92D31-D1AE-44DC-8B86-C60A8E6B8D05/Derivates/744B2C83-F33A-4AB5-A7DD-0D59D555D0F6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g unsalted butter, cut into cubes, plus extra for greasing
- 1 tbsp cocoa powder
- 350 g dark chocolate, broken into pieces
- 150 g brown sugar
- 1 pinch salt
- 6 eggs
- 2 egg yolks
- 1 tsp vanilla bean paste
- 75 g plain flour
- 400 g pouring (whipping) cream
- 150 g fresh raspberries, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 3017.8 kJ / 718.5 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 51.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 132.2 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate fondants
30min
Crème brûlée
7 Std.
Chocolate mousse
3h 20min
Churros
40min
Lemon and white chocolate lava cakes
30min
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1h
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
Profiteroles
2h
Salted caramel soufflés
35min
Mirror glaze cake
7 godz. 55 min
Chocolate truffle cake
2h 15min
Chocolate fondant cake
40min