Wersje kompatybilne
Kadaka - Crepes de mandioca com creme de coco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g coco ralado
- 150 g farinha de mandioca fina
- 25 g açúcar
- 1 pitada de sal
- 550 g água
- Óleo q.b. p/ untar
Creme
- 150 g açúcar
- 150 g água
- 50 g coco ralado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 748.7 kJ / 178.9 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 19.4 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20min
Brownies sem açúcar
2h
Embrulhos de acelga com fiambre e arroz
1h
Pizza de inverno
8 godz.
Crepes da Joana
25min
Scones com pepitas de chocolate
45min
Granola de trigo sarraceno e cacau
2 godz. 35 min
Barras energéticas de frutos secos
4h
Quadrados de laranja e coco
35min
Crepes de aveia
10min
Panquecas de aveia com bebida de amendoim
8h 55min
Panquecas de aveia
20min