![Orangenmarmelade "Die Englische" Orangenmarmelade "Die Englische"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/398BA056-F7EC-40BC-B5A0-FEE9BABF8587/Derivates/dfaed77c-651b-41aa-adf0-4aa2fb85ec20.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Bio-Orangen
- 1 Bio-Zitrone
- 1 Packung Gelierzucker 1:1 (à 1000 g)
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3191 kJ / 762 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 184 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min
Traubengelee
1 Std.
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 godz. 25 min
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1 Std.
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade (XXL)
1h 5 min
Feigensenf
55 min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 min
Waldbeerenmarmelade
55 min
Heidelbeermarmelade
55 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Ribiselgelee
55 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20 min