Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - truskawki, świeże, pokrojone w ćwiartki, do dekoracji
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1748.4 kJ / 417.9 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 478.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 Std. 20 Min
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
1 godz. 50 min
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Kokosowe miniserniczki
50 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3h 40min
Mus czekoladowy
3h 20min
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
35 min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 Std. 40 Min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Truskawkowy deser warstwowy
2h
Panna cotta
3h 15min