白菜獅子頭
TM5 TM6

白菜獅子頭

4.0 (12 ocen)

Składniki

獅子頭

  • 5 克 薑, 切片
  • 1 根 蔥白, 切段
  • 6 粒 新鮮荸薺
  • 250 克 豬絞肉
  • 30 克 板豆腐, 擠乾水份,切塊
  • 1 顆 蛋白
  • 1 大匙 醬油
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ½ 大匙 芝麻油
  • 1 大匙 米酒
  • 1 ½ 大匙 太白粉
  • 油, 少許,塗抹用

滷白菜

  • 10 克 油
  • 150 克 紅蘿蔔, 切片
  • 2 根 蔥, 切段
  • 5 克 薑, 切片
  • 10 克 乾香菇, 泡軟,切絲
  • 500 克 大白菜, 切段(約5公分)
  • 300 克 雞高湯
  • 1 大匙 醬油
  • ¼ 茶匙 鹽, 依個人喜好調整
  • ½ 茶匙 烏醋, 依個人喜好調整

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1111 kJ / 265 kcal
Białko
12.3 g
Węglowodany
7.2 g
Tłuszcz
19.6 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy