Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- farina q.b.
- 150 g di mela a dadini (1 cm)
- 150 g di pera a dadini (1 cm)
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 150 g di zucchero
- 2 pezzi di scorza di limone
- 100 g di mollica di pane
- 100 g di farina di castagne
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 150 g di latte
- 4 uova
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (circa 12 g)
- 100 g di zucca a dadini (1 cm)
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 686.4 kJ / 164 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 Min
Torta rustica di pere
2h
Torta di pane con nocciolata
1h 10min
Torta di pane
1小时 20 分钟
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10min
Torta di ricotta
50 Min
Focaccia dolce
45 Min
Torta di farro alle mandorle e prugne
1h 5min
Torta di grano saraceno e lampone
1h 35min
Torta semplice alle prugne
40 Min
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45 Min
Torta di mele e nocciole
1 Std.