Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- farina q.b.
- 150 g di mela a dadini (1 cm)
- 150 g di pera a dadini (1 cm)
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 150 g di zucchero
- 2 pezzi di scorza di limone
- 100 g di mollica di pane
- 100 g di farina di castagne
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 150 g di latte
- 4 uova
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (circa 12 g)
- 100 g di zucca a dadini (1 cm)
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 686.4 kJ / 164 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di pane
1 godz. 20 min
Torta ai cachi e amaretti
1 godz.
Paciarella
1 godz.
Ciambella con farina di polenta
50 min
Torta semplice alle prugne
40 min
Torta di pane con nocciolata
1 Std. 10 Min
Torta carote e mele
1 godz. 30 min
Torta rovesciata ai fichi
1 godz. 15 min
Torta arance rosse e miele
1 godz. 30 min
Torta di mais
1 godz.
Torta di segale con mele e nocciole
1 godz.
Torta di mele, cannella e mandorle
1 godz. 30 min