Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g lapas
- 1000 g água
- 25 g salsa
- 350 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 75 g azeite
- 200 g tomate em pedaços
- 30 g pimenta da terra
- 50 g massa de pimentão
- 250 g arroz carolino
- 1 pitada de pimenta
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2282 kJ / 546 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Bolo preto da Madeira
1 Std. 40 Min
Vianinhas recheadas
50 Min
Sopa de tomate
45min
Sopa do Espírito Santo
55 Min
Sopa de tomate
30 Min
Sopa de tomate
45min
Creme de alho
1h 10 min
Malassadas de batata-doce
1 Std. 15 Min
Massa de pimenta dos Açores
5 Min
Malassadas
2 Std. 30 Min
Milho frito
24h
Poncha da Madeira
5 Min