Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 300 g bolachas de chocolate cortadas em pedaços
- 20 g cacau em pó
- 150 g manteiga cortada em pedaços
Recheio
- 200 g avelã
- 500 g natas, min. 30% de gordura
- 30 g açúcar
- 100 g chocolate preto (70% cacau), cortado em pedaços
- 40 g manteiga
- Gelado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3425 kJ / 818 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 71 g
- Tłuszcz nasycony
- 34 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 56 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cobbler de frutos do bosque
50min
Tarte de mousse de chocolate com morangos
1h 30min
Tarte em coroa de maçã espiralizada - TM6
1h 20min
Bolo gourmet de chocolate negro
1h 15min
Bolo de Natal
1h 20min
Tarte de chocolate e creme de avelã
40min
Crocante de frutos vermelhos
1h 30min
Tarte de chocolate e natas
12 godz. 20 min
Tarte de chocolate com natas
45min
Bolo de mousse de chocolate
30min
Entrada de alheira do avô Adelino
2h
Bolo de chocolate e noz
1h