Urządzenia i Akcesoria
Baklava
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
22 doses
Składniki
-
pistácio100 g
-
noz80 g
-
amêndoa c/ pele80 g
-
avelã c/ pele80 g
-
pinhão80 g
-
açúcar amarelo100 g
-
canela em pó1 c. chá de
-
açúcar300 g
-
água150 g
-
limão só o sumo½
-
mel40 g
-
água de rosas50 g
-
manteiga150 g
-
massa filo (22 folhas aprox.)500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
112.6 mg
Białko
5 g
Kalorie
1300.3 kJ /
310.8 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
35.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bebinca
1 godz.
Soufflé de caramelo
1 godz. 5 min
Pão com recheio de truta fumada, atum e queijo-creme
1 godz. 50 min
Gyozas japonesas de porco e gengibre
50 min
Pãezinhos recheados com chili
1 godz. 10 min
Leche frita
2 godz.
Tártaro de salmão
1 godz. 30 min
Cocktail rosa
5 min
Zabaione
15 min
Zabaione
15 min
Xarém de sardinha
50 min
Crème brulée com especiarias
1 godz.