Urządzenia i Akcesoria
Baklava
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
22 doses
Składniki
-
pistácio100 g
-
noz80 g
-
amêndoa c/ pele80 g
-
avelã c/ pele80 g
-
pinhão80 g
-
açúcar amarelo100 g
-
canela em pó1 c. chá de
-
açúcar300 g
-
água150 g
-
limão só o sumo½
-
mel40 g
-
água de rosas50 g
-
manteiga150 g
-
massa filo (22 folhas aprox.)500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
112.6 mg
Białko
5 g
Kalorie
1300.3 kJ /
310.8 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
35.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarte de espinafres, cogumelos e batata-doce
1 godz. 50 min
Bolo com recheio de champanhe
55 min
Baklava vegan
2 godz. 40 min
Panacota de matcha
2 godz.
Béchamel
30 min
Suspiros vegan
2 godz.
Cheesecake de tomate
8 godz.
Mazurki
3 godz.
Smoothie verde
10 min
Ravioli com pesto de rúcula e noz
30 min
Nachos de grão
45 min
Tiramisu
5 godz. 20 min