Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g pistácio
- 60 g manteiga
- 6 folhas de massa filo (30x40 cm aprox.)
- 500 g queijo-creme
- 120 g natas, min. 30% de gordura
- 270 g açúcar
- 3 ovos
- 120 g água
- 20 g água de rosas (opcjonalnie)
- ¼ c. chá de canela em pó
- 2 - 3 pitadas de cardamomo em pó
- 50 g mel
- Pétalas de rosa comestíveis secas, q.b. p/ servir (opcjonalnie)
- Pistácio q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1597.4 kJ / 381.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 220.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscoitos de amêndoa e cereja
12h
Mini pavlovas com gelado de framboesa
13hod.
Sericaia
1 Std. 30 Min
Pavlova vegan
2h 45 min
Panacota com coulis de morango
6 Std. 25 Min
Piadina romana com salada de rúcula feta e figo
1 godz.
Chamuças de amêndoa e ovos-moles
1 Std. 20 Min
Torta de amêndoa à Tia Isabel
1 godz.
Bolo de amêndoa e gila
Brak ocen
Pastéis de arroz-doce
1 Std. 20 Min
Bolo com recheio de natas e framboesas
2 Std. 30 Min
Tiramisu
5h 20min