Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g tâmaras s/ caroço
- 100 g amêndoa
- 25 g óleo de coco
- 15 g coco ralado
Recheio
- 200 g caju, previamente demolhado cerca de 4 horas
- 35 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 30 g mel
- 20 g óleo de coco
- Mirtilos q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1926 kJ / 461 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1 godz. 20 min
Brownies vegan
8sa
Gelado de bebida de soja
Brak ocen
Brownies sem açúcar
2h
Pizas de batata-doce e legumes assados
Brak ocen
Brownie de batata-doce
8 godz. 55 min
Cogumelos recheados com quinoa
1sa
Pão de sanduíche
50 Min
Tarte de chocolate
2h
Queijadas de coco e canela
40 dk
Crepes da Joana
25 Min
Bolo de cenoura com ganache de chocolate
1sa