Frosted carrot cake

Frosted carrot cake

4.3 62 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 fette

Składniki

Torta
  • 10 g di burro
  • 250 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
  • 280 g di zucchero
  • 1 arancia preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
  • 400 g di carote pelate e a pezzi (2 cm)
  • 4 uova
  • 240 g di olio di semi di girasole
  • 2 cucchiaini colmi di bicarbonato di sodio
  • 2 cucchiaini colmi di lievito in polvere per dolci
  • 1 ½ cucchiaino di cannella in polvere
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • ¼ di cucchiaino di sale
Glassa al formaggio
  • 50 g di zucchero
  • 80 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 50 g di burro morbido a pezzi
  • 300 g di formaggio fresco spalmabile (min. 11 % di grassi)
  • 30 g di succo di arancia spremuto fresco

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 414 kcal / 1732 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 27.2 g
Węglowodany 38.8 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...