Wersje kompatybilne
Cupcake alle mele con frosting alla ricotta e cannella
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcake
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 120 g di zucchero
- 120 g di burro morbido a pezzi
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (circa 8 g)
- 1 mela sbucciata, a dadini (1 cm circa)
Frosting
- 250 g di ricotta, scolata dal siero
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- 1 cucchiaio di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcake Cappuccino
50 Min
Muffin alle banane
45 Min
Muffin ai mirtilli e lamponi con crema di yogurt
1h
Chocolate muffin
35 Min
Cupcake con crema e fragole
1h
Blueberry cupcake
1h 55min
Muffin al cioccolato e nocciole
40 Min
Brownie con noci e banana
45 Min
Cupcake alla vaniglia
1 Std. 30 Min
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1h
Muffin al cioccolato fondente e pere
1h
Muffin alla carota
35 Min