Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
- 90 g di prugne secche denocciolate
- 2 uova
- 100 g di burro a temperatura ambiente a pezzi
- 125 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 30 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 851 kJ / 203 kcal
- Białko
- 3.28 g
- Węglowodany
- 23.27 g
- Tłuszcz
- 10.79 g
- Błonnik
- 2.65 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta cioccolato e cachi
1 Std.
Torta di segale con mele e nocciole
1 Std.
Fondente al cioccolato (senza glutine)
35 Min
Gelato al miele
8 Std. 15 Min
Crostata di frutta secca e miele
1 Std. 10 Min
Tiramisù allo yogurt e frutta secca
2 godz. 30 min
Cheesecake alla ricotta
4h 35min
Torta al cocco (vegan)
55 min
Biscotti al burro, mandorle e peperoncino
4h
Biscotti al burro, corn flakes e cioccolato
4h
Muffin ai frutti di bosco (senza lattosio)
1 Std.
Torta al cocco
1 Std.