Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 100 g de harina de fuerza
-
15
g de levadura prensada fresca
lub 1 ½ cucharaditas de levadura de panadería deshidratada - 50 g de agua
Masa
- 80 g de avellanas crudas sin piel
- 60 g de azúcar
- 220 g de mantequilla en trozos a temperatura ambiente
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 1 huevo
- 3 yemas de huevo
- 125 g de harina de fuerza
- 125 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 50 g de licor de cereza (p. ej. Marrasquino)
Terminación
- 2 - 3 cucharadas de azúcar glas
- 70 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1630 kJ / 390 kcal
- Białko
- 5.75 g
- Węglowodany
- 35.24 g
- Tłuszcz
- 24.73 g
- Błonnik
- 1.61 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizzas blancas de peras con uvas
1h
Tarta de cerezas
2h
Pizza cuatro estaciones
1h 30min
Tarta de manzana
1h
Bizcocho de manzana
1h
Focaccia dulce de manzanas
1 godz. 40 min
Tozzetti
1h 30min
Coca de endibias
45 Min
Bomba de chocolate
4 Std.
Cassata siciliana
6 Std. 30 Min
Pasteles de chocolate y vainilla
11h
Pizza con tomate y mozzarella frescos
1 godz. 45 min