Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 50 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 70 g de azúcar
Masa choux
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla
- 10 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos (53-63 g c/u)
Base y discos de praliné
- 350 g de azúcar
- 120 g de agua
- ½ cucharadita de zumo de limón
- 120 g de granillo de almendra cruda
Caramelo y montaje
- 250 g de azúcar
- 100 g de agua
- 100 g de glucosa
- 65 g de confeti de azúcar para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1294 kJ / 310 kcal
- Białko
- 4.88 g
- Węglowodany
- 50.47 g
- Tłuszcz
- 9.79 g
- Błonnik
- 1.09 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trenzas de avellana
1h 45min
Barritas de muesli saciantes sin gluten
1 Std. 15 Min
Masa choux
2h
Tulipas
50min
Aperitivos de hojaldre
25 Min
Cremadillos
3h 50min
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
2h
Christmas trifle
3 Std. 30 Min
Bomba de chocolate
4h
Tarta bombón de avellanas
7h
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25 godz. 40 min
Profiteroles
2h